Starý web
Pondělí - Pátek (7:00 - 15:00): +420 596 546 672 Po-Pá (7:00-15:00): +420 596 546 672

Nadívané krocaní křídlo

Všechny recepty

Z křídel použijeme pouze ramínku, zbytek použijeme na vývar. Z ramínka vyjmeme kosti. Osolíme, opepříme a vložíme do chladu. Z toastů nakrájených na malé kostičky, mletého masa, vajec, soli, pepře, listové petrželky a  másla umícháme jemnou žemlovou nádivku, kterou použijeme jako náplň do vykostěných křídel. Naplněná křídla spíchneme jehlou nebo zpevníme provázkem. V pekáči, v němž budeme křídla péct, na másle zprudka opečeme plněná křídla a vyjmeme na talíř. Přidáme šalotku a pastiňák krájené na jemné kostičky a 3 minuty opékáme dozlatova. Do základu vrátíme opečená plněná křídla a pečeme v troubě při teplotě 160°C asi 40 minut. Hotová křídla jsou na vpich měkká. Křídla vyjmeme a do výpeku přidáme demi-glace nebo silný hovězí vývar, který svaříme s červeným vínem na konzistenci řídkého medu. Dochutíme podle potřeby, zašleháme zbylé máslo a podáváme s nadívanými křídly.