Pečená palička se špenátem
Palička – pečená se špenátem
Suroviny:
- Krůtí palička
- Pepř, sůl, grilovací koření, bylinky
- Cibule
- Česnek
- Olivový olej
Stehno si před pečením necháme chvíli v teple, osolíme a okořeníme dle chuti - pepř, grilovací koření nebo bylinky. Do pekáče dáme trochu oleje, nakrájíme cibuli na větší kolečka a stroužky česneku rozkrojíme napůl. Podlijeme a přiklopíme víkem nebo překryjeme alobalem. Troubu nastavíme na 240 °C a půl hodiny pečeme. Teplotu pak stáhneme na 180 °C a pečeme další 2 hodiny, kontrolujeme a podléváme. Na posledních 20 minut odkryjeme, aby se vytvořila krásná "kůrka". Podáváme s dušeným česnekem na cibulce a bramborovým knedlíkem. Výbornou přílohou je také rýže a dušená zelenina.
Tip: Před servírováním nezapomeňte polít výpekem. Krůtího tuku se nemusíte vůbec bát. Má nízký stupeň tání, patří k nejzdravějším živočišným tukům vůbec a pokud maso pochází z dobrého chovu obsahuje jen zdraví prospěšné minerály a vitamíny.