Starý web
Pondělí - Pátek (7:00 - 15:00): +420 596 546 672 Po-Pá (7:00-15:00): +420 596 546 672

Pečená palička se špenátem

Všechny recepty

Pečená palička se špenátem

Palička – pečená se špenátem

Suroviny:

  • Krůtí palička
  • Pepř, sůl, grilovací koření, bylinky
  • Cibule
  • Česnek
  • Olivový olej

Stehno si před pečením necháme chvíli v teple, osolíme a okořeníme dle chuti - pepř, grilovací koření nebo bylinky. Do pekáče dáme trochu oleje, nakrájíme cibuli na větší kolečka a stroužky česneku rozkrojíme napůl. Podlijeme a přiklopíme víkem nebo překryjeme alobalem. Troubu nastavíme na 240 °C a půl hodiny pečeme. Teplotu pak stáhneme na 180 °C a pečeme další 2 hodiny, kontrolujeme a podléváme. Na posledních 20 minut odkryjeme, aby se vytvořila krásná "kůrka". Podáváme s dušeným česnekem na cibulce a bramborovým knedlíkem. Výbornou přílohou je také rýže a dušená zelenina.

Tip: Před servírováním nezapomeňte polít výpekem. Krůtího tuku se nemusíte vůbec bát. Má nízký stupeň tání, patří k nejzdravějším živočišným tukům vůbec a pokud maso pochází z dobrého chovu obsahuje jen zdraví prospěšné minerály a vitamíny.