Steak z krůtích prsou
Steak z krůtích prsou
Suroviny:
- Krůtí prso
- Sůl, pepř, popřípadě mletá hořčice
- Olej
Prso nakrájíme na hrubší plátky cca 2 cm, neklepeme! Maso posolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Dobře rozehřejeme kvalitní pánev (nebo gril), na pánev přidáme olej a po krátkém rozehřátí přidáme maso. Prudce opékáme zhruba 3 minuty z každé strany, odstavíme a necháme dojít na horké pánvi nebo sundáme z grilu, přikryjeme a necháme chvíli dojít.
Podáváme s pečeným bramborem, čerstvým pečivem, zeleninovým salátem nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: při přípravě masa si můžeme stejně připravit také oloupanou a na plátky nakrájenou zeleninu – mrkev, batátu, papriku, cuketu..) a nechat odpočinout spolu s masem. Počítejte však s delší tepelnou úpravou, proto s ní začněte dříve než s masem.